Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Δεύτερη αλλά πολύ μπροστά από όλους η Mercedes


Μπροστά από όλους η Mercedes

Μπορεί ο Sebastian Vettel να τερμάτισε πρώτος στο Grand Prix της Αυστραλίας, ωστόσο, ακόμη και ο ίδιος γνωρίζει, πως, η Mercedes διαθέτει το ταχύτερο μονοθέσιο στο grid.


Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari παραδέχθηκε ότι ήταν τυχερός στον αγώνα και ευχαρίστησε την ομάδα για την έξυπνη στρατηγική της. Παράλληλα, ζήτησε από όλους να δουλέψουν περισσότερο, καθώς το μονοθέσιο τους δεν είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί τα «ασημί βέλη».


«Δεν έχουμε την ταχύτητα της Mercedes. Η απόδοσή μας ήταν αξιοπρεπής και το μονοθέσιο έχει πολύ μεγάλη δυναμική, αλλά μας λείπουν κάποια πράγματα. Δεν βρισκόμαστε στο σημείο που θέλουμε. Οι αντίπαλοί μας έχουν καλύτερο ρυθμό, όπως είδαμε όλοι. Πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματα, ειδικά κατά φρενάρισμα και να γίνουμε πιο γρήγοροι», είπε ο Vettel.



Από την πλευρά του, ο σύμβουλος της Aston Martin Red Bull Racing, Helmut Marko, υποστήριξε πως η Mercedes όχι απλά είναι ξεκάθαρο φαβορί για το 2018, αλλά με τη δύναμη που έχει θα κατακτά τα πρωταθλήματα μέχρι το 2021!

Επιμέλεια: Λ. Παπαλάμπρος zougla.gr

Τα highlights του GP Αυστραλίας


Τα highlights του GP Αυστραλίας
0
Ο Sebastian Vettel εκμεταλλεύτηκε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας λόγω των λαθών της Haas και της εξαιρετικής στρατηγικής της Ferrari, κλέβοντας τη νίκη μέσα από τα χέρια του Hamilton.


Ο πρώτος αγώνας της σεζόν ανήκε στην ιταλική ομάδα, η οποία έκανε το 1-3, αν και, όπως φαίνεται, η Mercedes και ο Hamilton δείχνουν τα μεγάλα φαβορί και την εφετινή σεζόν. Στο Albert Park της Μελβούρνης πραγματοποιήθηκε ένα ενδιαφέρον GP, με τον Verstappen να κάνει τετ-α-κε, τη Haas να «αυτοκτονεί», τον Raikkonen να «θυσιάζεται» από την ομάδα του για ακόμη μία φορά, τον Alonso να επιστρέφει δυνατός και τον Sainz να τρέχει με ναυτία, έχοντας στομαχικές διαταραχές. 


Ο Hamilton παραδέχθηκε την ήττα του, αλλά προειδοποίησε πως θα επιστρέψει πιο δυνατός στο επόμενο Grand Prix, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν στις 6-8 Απριλίου. 

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ο Φέτελ νικητής στην Αυστραλία στο πρώτο grand prix του 2018



Στην δεύτερη θέση ο Χάμιλτον και 3ος ο Κίμι Ράικονεν


Ο Φέτελ νικητής στην Αυστραλία
Δίχως δράματα και συγκινήσεις ξεκίνησε ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Αν εξαιρέσουμε τον Μάγκνουσεν που κατάφερε, να αναρριχηθεί στην 4η θέση, τίποτε άλλο δεν συνέβη στους πρώτους γύρους. Ο Χάμιλτον εκτοξεύτηκε εμπρός και άρχισε σιγά σιγά να χτίζει διαφορά από τον Ράικονεν και τον Φέτελ που έδειχναν να έχουν ίδιο ρυθμό.
Τα δράματα ξεκίνησαν με τον Γκασλί να εγκαταλείπει από σπασμένο κινητήρα (Honda...), ενώ άρχισε στον 18 γύρο και ο χορός των πιτ στοπ για αλλαγή ελαστικών. Η θεωρία έλεγε, για αλλαγή από Hypersoft σε Soft και πως με καλή διαχείριση τα soft θα έφταναν μέχρι το τέλος του αγώνα. Έτσι και έγινε. Από αυτούς που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις, ο Ράικονεν ήταν αυτός που πρώτος τοποθέτησε soft ελαστικά, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και ο Χάμιλτον. Έτσι βρέθηκε ο Φέτελ να οδηγεί τον αγώνα σε ένα καθοριστικό σημείο.
Στην φάση των πιτι στοπ, διαδοχικά και οι δύο Haas αντιμετώπισαν προβλήματα και εγκατέλειψαν. Πρώτος ο Μάγκνουσεν έμεινε από κινητήρα και παρκάρησε την Haas του σε σημείο που δεν ενοχλούσε και λίγα λεπτά αργότερα και ο Γκροζάν έμεινε από κινητήρα, μόλις βγήκε από τα πιτς. Μάλιστα δεν κατάφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε καλό σημείο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και στη συνέχεια κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.
Με τα αυτοκίνητα να κόβουν ρυθμό για το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, ενημέρωσαν τον Φέτελ πως τότε ήταν η σωστή στιγμή, να μπει για την δική του αλλαγή ελαστικών. Μπήκε και κατάφερε να βγει εμπρός από τον Χάμιλτον και αυτό ήταν το σημείο καμπής του αγώνα.. Ο Χάμιλτον πίεσε αλλά δεν κατάφερε να περάσει μέχρι το τέλος του αγώνα, όπου και τελείωσαν και τα ελαστικά του.
AP_18084271545214
Οι Red Bull δεν έπεισαν, παρα τις προσπάθειες και των δύο πιλότων της, ενώ αρνητική έκπληξη υπήρξε η Haas που ενώ χτες είχε και τα δύο της αυτοκίνητα στο τοπ 10, σήμερα τα έχασε από βλάβες κινητήρα. Ο Ρικιάρντο με την 4η θέση έδειξε καλά στοιχεία, ενώ ο Μπότας δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση.
Βεβαίως η επίδοση της ημέρας ανήκει στον Αλόνσο που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Φερστάπεν και τελικά να πανηγυρίσει μια πανάξια 5η θέση.
Ο Φέτελ στάθηκε πολύ τυχερός που με την καλή στρατηγική της ομάδας του έφυγε με 25 βαθμούς από την Μελβούρνη. Σταθερός και ο Κίμι που κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση.
Τον αγώνα έσωσε το αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς δίχως αυτό, o αγώνας έδειχνε πως δεν θα είχε ενδιαφέρον, λόγω της πίστας που δεν ευνοούσε τα προσπεράσματα.
Αυτή είναι η τελική κατάταξη του αγώνα.
katkafs
Πηγή: gazzetta.gr

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Aποκάλυψη για τη VJM11 της Force India


Η ομάδα ελπίζει και το 2018 να έχει την ίδια καλή πορεία με την προηγούμενη χρονιά.
Με την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα του 2017 στις αποσκευές της, η Force India αποκάλυψε το μονοθέσιο του 2018 που ακούσει στο κωδικό όνομα VJM11.
Στην πίστα της Βαρκελώνης και λίγο πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές για το 2018, οι Sergio Perez και Esteban Ocon τράβηξαν το κάλυμμα κάτω από το βρισκόταν το νέο μονοθέσιο της ομάδας.
Το ροζ είναι το χρώμα που κυριαρχεί αλλά σε σχέση με πέρυσι υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές με το λευκό να είναι πιο έντονο στο πίσω μέρος του καλύμματος του κινητήρα, ενώ υπάρχουν και πολλές λεπτομέρειες σε γκρίζο χρώμα. Λευκό είναι και το ρύγχος που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο αμάξωμα.
The VJM11
Όπως και το 2017 έτσι και φέτος, οδηγοί της ομάδας θα είναι οι Sergio Perez και Esteban Ocon. Να σημειώσουμε ότι σε επίπεδο επιδόσεων ο Μεξικάνος το 2017 τερμάτισε έχοντας μαζέψει 13 βαθμούς περισσότερους από τον Ocon, ο οποίος φέτος αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστικός για να αποδείξει πως δικαίως έμεινε στην ομάδα. 

F1 χειμερινές δοκιμές εξέλιξης: Δεν είναι ξεκάθαρo το προβάδισμα κανενός


F1 χειμερινές δοκιμές εξέλιξης: Δεν είναι ξεκάθαρο…


Είναι δεδομένο ότι το πρωτάθλημα φέτος θα κριθεί στο ρυθμό εξέλιξης των 3 κορυφαίων μονοθεσίων, Mercedes, Ferrari, Red Bull.

Στις προσομοιώσεις αγώνα τα ασημί μονοθέσια είχαν πιο γρήγορο ρυθμό. Μη σας μπερδεύουν τα ρεκόρ πίστας από τη Ferrari. Οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο νέο οδόστρωμα αλλά και στην χρήση της νέας ροζ εξαιρετικά μαλακής γόμας (hypersoft) που κάνει φέτος ντεμπούτο. Όλες οι ομάδες δοκίμασαν την γόμα αυτή αλλά δεν μπήκαν όλες στον κόπο να κάνουν προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών όπως έκανε η Ferrari. Ούτως ή άλλως η εξαιρετικά μαλακή γόμα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Καναδικό GP στον 6ο αγώνα της χρονιάς. Δια γυμνού οφθαλμού τα τρία μονοθέσια των μεγάλων ομάδων δείχνουν εξαιρετικά σταθερά στα πατήματά τους και με αναγωγή σε ρυθμό περιστροφής φαίνεται πως η Mercedes διατηρεί ένα προβάδισμα. Στη γερμανική ομάδα μάλιστα είχαν την ευχέρεια να κάνουν ατελείωτους γύρους στην πίστα δοκιμάζοντας πολλά σενάρια προσομοίωσης αγώνα. Η αλήθεια είναι βέβαια πως το ίδιο συνέβη και στη Ferrari. Τα προβλήματα αξιοπιστίας έλαμπαν δια της απουσίας τους από τα πιτ τόσο της Mercedes όσο και της Ferrari. Αυτό είναι εντυπωσιακό για χειμερινές δοκιμές μη ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για μια χρονιά όπου ο κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του μόνο 3 υβριδικές μηχανές. Επιπλέον είναι η 1η χρονιά που όλες οι υβριδικές μηχανές του ίδιου κατασκευαστή είναι υποχρεωτικό να είναι πανομοιότυπες και να αποδίδουν ακριβώς το ίδιο.



Το φετινό πρωτάθλημα είναι το δεύτερο υπό τους νέους τεχνικούς κανονισμούς
(σ.σ: φαρδύτερα ελαστικά – αμαξώματα) όλες οι ομάδες παρουσίασαν βελτιωμένες εκδοχές των περσινών τους μονοθεσίων. Πέρυσι η Ferrari είχε κυριαρχήσει στις δοκιμές εξέλιξης και ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χρονιά με δυο νίκες στους τρεις πρώτους αγώνες. Υπήρχε όμως αχίλλειος πτέρνα στη σχεδίαση του μονοθεσίου της, η SF70H είχε σχετικά κοντό μεταξόνιο, 16cm μικρότερο από τη Mercedes. Αυτό την ευνοούσε σε κλειστές, αργές πίστες όπως το Μονακό, η Ουγγαρία και η Βραζιλία όπου ο Vettel κέρδισε εύκολα συμπληρώνοντας 5 νίκες για τη Scuderia. Αν δεν είχαν τρακάρει με τον Kimi στη Σιγκαπούρη, οι νίκες αυτές θα ήταν έξι ενώ θα μπορούσε να είχε κερδίσει και στο Σπα. Όμως σε πίστες όπως η Μόντσα και το Σίλβερστον ήταν αδύνατον για τη Ferrari να πλησιάσει τη Mercedes που είχε το μακρύτερο μεταξόνιο απ’ όλα τα μονοθέσια. Μιλώντας σχετικά στην παρουσίαση της W09 ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Τζέιμς Άλισον τόνισε: «Αποφασίσαμε από το 2016 να αντιμετωπίσουμε τους νέους κανονισμούς με πολύ μακρύ μεταξόνιο και αυτό ήταν πλεονέκτημα για μας. Ότι μάθαμε πέρυσι έχει ενσωματωθεί στο φετινό μονοθέσιο. Ακόμη υστερούμε σε μέγιστη αεροδυναμική απόδοση στο πίσω μέρος για δεδομένο ύψος ανάρτησης, αλλά όχι τόσο πολύ».



Για να καταλάβουμε σε τι αναφέρεται ο Βρετανός μηχανικός θα πρέπει να βάλουμε
στη συζήτηση το «rake». Αν προσπαθήσουμε νοητά με μια κλωστή να ενώσουμε το πίσω με τον εμπρός άξονα ενός σύγχρονου μονοθεσίου F1 θα διαπιστώσουμε ότι πρέπει να δώσουμε μια μικρή κλίση (1-2 μοίρες) στην κλωστή μας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο πίσω άξονας απέχει μερικά χιλιοστά παραπάνω από το έδαφος από τον εμπρός. Αυτή η υπό γωνία τοποθέτηση του μονοθεσίου σε σχέση με το επίπεδο ονομάζεται «rake». Ο κορυφαίος σχεδιαστής της σύγχρονης εποχής στη F1, ο Νιούι ποντάρει στο μεγάλο rake (σ.σ: πέρυσι η RB13 είχε 2 μοίρες, το μεγαλύτερο όλων). Μεταβάλλοντας το rake αλλάζουν όλα τα μεγέθη στη φόρτιση και στην ισορροπία κρατήματος ενός μονοθεσίου. Προφανώς όσο μακρύτερο το μεταξόνιο τόσο μεγαλύτερη η επίδραση της μεταβολής του rake. Η Mercedes λοιπόν πέρυσι είχε μακρύ μεταξόνιο και μικρό rake. Φέτος προσπαθεί να βελτιώσει αυτή τη διάταξη.

Η Red Bull επιμένει στο πολύ κοντό μεταξόνιο και παρουσίασε φέτος ακόμη μεγαλύτερο rake. Η Ferrari είναι η μόνη ομάδα απ’ αυτές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν που άλλαξε αεροδυναμικό concept σε σχέση με πέρυσι. Μάκρυνε το μεταξόνιό της SF71H με στόχο να ενισχύσει την απόδοσή της στις γρήγορες πίστες όπου χάθηκε πέρυσι το πρωτάθλημα. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ματία Μπινότο είπε σχετικά: «Πέρυσι σε πίστες με χαμηλή μ.ω.τ. τα πήγαμε καλά σε αντίθεση με τις πιο γρήγορες. Αλλάξαμε το αεροδυναμικό σχέδιο για να έχουμε ομοιογενή συμπεριφορά. Μακραίνοντας το μεταξόνιο κερδίσαμε μεγαλύτερη ελευθερία στη μορφοποίηση του αέρα στο πίσω μέρος. Βελτιώσαμε έτσι την αεροδυναμική απόδοση και έχουμε περισσότερες επιλογές σεταρίσματος για δεδομένη τιμή αεροδυναμικής απόδοσης».



Στη Red Bull όπως φάνηκε στις δοκιμές εξέλιξης έχουν εξαιρετικά ικανό αεροδυναμικά
μονοθέσιο. Πιθανόν θα επηρεάσει την ανταγωνιστικότητα της ομάδας ότι είναι η τελευταία τους χρονιά με τη Renault ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και για την παραμονή του Ρικιάρντο.

Στη McLaren Renault αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα απαγωγής θερμότητας αλλά και αξιοπιστίας του turbo που πιθανόν συνδέονται. Είναι λογικό θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής για τη συνεργασία μεταξύ των δυο εταιρειών. Στον αντίποδα η Honda φάνηκε για πρώτη φορά από το 2015 στον 4ο χρόνο της να μην αντιμετωπίζει προβλήματα αξιοπιστίας με την Toro Rosso. Από τις 5 ομάδες που περιμένει κανείς να διεκδικήσουν την 4η θέση (McLaren, Williams, Toro Rosso, Hass, Force India) ξεχωρίσαμε τη Hass που φάνηκε να έχει μια σταθερή δυναμική χάρη και στην υβριδική μηχανή της Ferrari. Renault και Sauber θα χρειαστούν προσπάθεια για να φτάσουν τους στόχους τους.

Ο επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου της Pirelli, Μάριο Ίσολα μετά το τέλος των δοκιμών τόνισε: « Μετά από ένα περίεργο ξεκίνημα λόγω κακοκαιρίας την προηγούμενη βδομάδα, οι δοκιμές εξέλιξης ήταν πιο παραγωγικές και σε πιο αντιπροσωπευτικές συνθήκες αυτή τη βδομάδα, ακριβώς όπως το περιμέναμε. Οι ομάδες μπόρεσαν με άνεση να συμπληρώσουν παραπάνω από 100 γύρους κάθε μέρα των δοκιμών. Αυτό βοήθησε στην προετοιμασία τους για τους αγώνες καθώς συνέλεξαν πολλές πληροφορίες για τη γκάμα ελαστικών του 2018. Δοκιμάστηκε όλη η γκάμα των σλικ ελαστικών P Zero από τη σκληρή έως τη νέα ροζ εξαιρετικά μαλακή γόμα (Hypersoft). Μάλιστα με την εξαιρετικά μαλακή γόμα σημειώθηκε και ρεκόρ πίστας. Η τελευταία μέρα της πρώτης εβδομάδας με τη βροχή έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες να δοκιμάσουν τα ελαστικά για βρεγμένο οδόστρωμα αλλά και να βρουν τα σημεία που απαιτείται αλλαγή από βρόχινα σε ενδιάμεσα και από ενδιάμεσα σε σλικ ελαστικά. Η μεγαλύτερη αλλαγή φέτος ήταν το νέο οδόστρωμα στην πίστα, που είναι πιο λείο και παρέχει καλύτερο κράτημα. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι ομάδες δηλώνουν ικανοποιημένες από τα δεδομένα που συνέλεξαν. Από την πλευρά μας επίσης έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των γομών. Η νέα εξαιρετικά μαλακή γόμα (hypersoft) είναι 7 δέκατα ταχύτερη από την πάρα πολύ μαλακή (ultrasoft), αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Επόμενη στάση είναι το Grand Prix της Αυστραλίας εκεί θα έχουμε την πρώτη εικόνα για τα νέα μας ελαστικά σε συνθήκες ανταγωνισμού».

Συνολικά οι χρόνοι της 2ης βδομάδας δοκιμών εξέλιξης ήταν:

ΟΔΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑ ΧΡΟΝΟΣ ΓΥΡΟΙ
Vettel
Ferrari
1m17.182s (Day 3)
HYPERSOFT
Raikkonen
Ferrari
1m17.221s (Day 4)
HYPERSOFT
Alonso
McLaren
1m17.784s (Day 4)
HYPERSOFT
Ricciardo
Red Bull
1m18.047s (Day 2)
HYPERSOFT
Sainz
Renault
1m18.092s (Day 4)
HYPERSOFT
Magnussen
Haas
1m18.360s (Day 3)
SUPERSOFT
Gasly
Toro Rosso
1m18.363s (Day 3)
HYPERSOFT
Hamilton
Mercedes
1m18.400s (Day 2)
ULTRASOFT
Grosjean
Haas
1m18.412s (Day 4)
ULTRASOFT
Bottas
Mercedes
1m18.560s (Day 2)
ULTRASOFT
Hulkenberg
Renault
1m18.675s (Day 3)
HYPERSOFT
Vandoorne
McLaren
1m18.855s (Day 3)
HYPERSOFT
Hartley
Toro Rosso
1m18.949s (Day 4)
HYPERSOFT
Ocon
Force India
1m18.967s (Day 4)
HYPERSOFT
Leclerc
Sauber
1m19.118s (Day 4)
HYPERSOFT
Sirotkin
Williams
1m19.189s (Day 4)
SOFT
Ericsson
Sauber
1m19.244s (Day 3)
HYPERSOFT
Kubica
Williams
1m19.629s (Day 3)
SUPERSOFT
Perez
Force India
1m19.634s (Day 3)
HYPERSOFT
Verstappen
Red Bull
1m19.842s (Day 3)
SOFT
Stroll
Williams
1m19.954s (Day 4)
SOFT
ΠΗΓΗ: NEWSAUTO.GR TAKIS POYRNARAKIS

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

F1, δοκιμές, 2η βδομάδα, τελευταία μέρα: Ταχύτερος ο Ράικονεν!


F1, δοκιμές, 2η βδομάδα, τελευταία μέρα: Ταχύτερος ο Ράικονεν!

Ο Φινλανδός πρωταθλητής έφερε τη Ferrari στην κορυφή των χρόνων σήμερα στο Μοντμελό. 

Όπως χτες ο Φέτελ έτσι σήμερα ο Ράικονεν δοκίμασε την εξαιρετικά μαλακή γόμα της Pirelli με το ροζ σιρίτι και τοποθέτησε την SF71H στην κορυφή των χρόνων. Ενδεικτικό της πανομοιότυπης διαδικασίας αλλά και των δυνατοτήτων του κόκκινου μονοθεσίου είναι ότι οι χρόνοι των δυο οδηγών διαφέρουν λιγότερο από 1 δέκατο με το Φέτελ πάντως να είναι ταχύτερος.

Οι χρόνοι βέβαια δεν προσφέρονται για βιαστικά συμπεράσματα όπως τόνισε ο Φέτελ: «Είναι λάθος να κοιτά κανείς μόνο τους χρόνους γιατί αυτοί εξαρτώνται από το τι δοκιμάζει η κάθε ομάδα. Το σημαντικό για μας είναι η αξιοπιστία του μονοθεσίου. Συμπληρώσαμε στην τελευταία μου μέρα σχεδόν 200 γύρους χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το μονοθέσιο».
Σήμερα στη McLaren έχασαν πολύτιμο χρόνο πίστας αλλάζοντας ξανά την υβριδική μηχανή της Renault. Ο Λεκλέρκ είχε μια έξοδο με την Sauber.



Συνολικά οι χρόνοι σήμερα ως τη μεσημεριανή ανάπαυλα ήταν: 


Οδηγός
Ομάδα
Χρόνος
Διαφορά
Γύροι
1
Kimi Raikkonen
Ferrari
1m17.221ss
1m17.221s
66
2
Romain Grosjean
Haas/Ferrari
1m18.590ss
1.369s
74
3
Brendon Hartley
Toro Rosso/Honda
1m18.949ss
1.728s
91
4
Lewis Hamilton
Mercedes
1m19.464ss
2.243s
97
5
Esteban Ocon
Force India/Mercedes
1m19.667ss
2.446s
61
6
Sergey Sirotkin
Williams/Mercedes
1m20.250ss
3.029s
72
7
Daniel Ricciardo
Red Bull/Renault
1m20.275ss
3.054s
47
8
Charles Leclerc
Sauber/Ferrari
1m20.878ss
3.657s
18
9
Fernando Alonso
McLaren/Renault
-
-
7
10
Carlos Sainz
Renault
-
-
4

Οι δοκιμές ολοκληρώνονται σήμερα.