Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Η Alfa Romeo επιστρέφει στην F1!


Είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση. Μια μάρκα με μεγάλη ιστορία επιστρέφει στην F1. Είναι επίσημο λοιπόν, πως η Alfa Romeo θα βρεθεί ξανά στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ από την ερχόμενη χρονιά. Υπεγράφη πολυετής συνεργασία με την Sauber και η επίσημη ονομασία θα είναι : "Alfa Romeo Sauber F1 Team”.
Ο Sergio Marchionne, CEO της FCA δήλωσε σχετικά : " Αυτή η συμφωνία με τη Sauber F1 Team είναι πολύ σημαντική για την αναγέννηση της μάρκας, που επιστρέφει στην F1 μετά από 30 χρόνια. Μια εταιρία που έχει γράψει την δική της σελίδα στο σπορ, α βρεθεί μαζί με άλλες κορυφαίες μάρκες. Επίσης η μάρκα θα ωφεληθεί από τη συνεργασία με την έμπειρη Sauber F1 Team. Οι τεχνικοί της Alfa Romeo, που έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους με την παρουσίαση των Giulia και Stelvio θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους μηχανικούς της Sauber F1. Επίσης οι οπαδοί της Alfa Romeo θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν μια ομάδα που θα ετοιμάζεται να γράψει μια ένδοξη σελίδα στην ιστορία της.

Alfa RomeoΗ Alfa Romeo είναι γνωστή παγκοσμίως για τις αγωνιστικές της περγαμηνές και την τεχνολογική της υπεροχή. Ξεκίνησε προπολεμικά, με το GP Tipo 2 να κερδίζει το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Alfa Romeo πήρε μέρος στην F1 από το 1950 έως το 1988 σαν κατασκευαστής και σαν προμηθευτής κινητήρων. Αμέσως κέρδισε το 1950 και το 1951 το πρωτάθλημα οδηγών με τους Nino Farina και τον Manuel Fangio. Από το 1961 έως το 1979 ήταν προμηθευτής κινητήρων σε πολλές ομάδες. Επανήλθε σαν κατασκευαστής το 1979 και το 1983 τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Πάνω από 30 χρόνια μετά την αποχώρηση της το 1985, επανέρχεται με τη λογική να πρωταγωνιστήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου