Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

F1: Νικητής ο Μπότας στη Μελβούρνη

F1: Νικητής ο Μπότας στη Μελβούρνη
Την τέταρτη νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα πανηγύρισε σήμερα (17/3) ο Βάλτερι Μπότας στο γκραν πρι της Αυστραλίας που διεξήχθη στη Μελβούρνη και με το οποίο «άνοιξε η αυλαία» της νέας σεζόν.
Μάλιστα, η Mercedes έκανε το «1-2» στο Άλμπερτ Παρκ, καθώς ο Φινλανδός άφησε πίσω του τον Βρετανό πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο του τίτλου, Λιούις Χάμιλτον, με το δεύτερο «ασημένιο βέλος», ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull

Με αγωνία περιμέναμε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Τελικά ήταν μια εύκολη υπόθεση για την Mercedes που έκανε το 1-2. Ο Bottas εκκινούσε από τη 2η θέση αλλά κατάφερε στην 1η στροφή να περάσει πρώτος. Από εκεί και μετά δεν απειλήθηκε ενώ έκανε και τον ταχύτερο γύρο οπότε πήρε και τον ένα βαθμό παραπάνω, κάτι που ισχύει από φέτος. Ο Hamilton δεν έδειξε να είναι στην καλύτερη φόρμα ενώ οριακά απειλήθηκε και από τον Verstappen, ο οποίος τελικά τερμάτισε στην 3η θέση. Πολύ θετικό αποτέλεσμα μιας και η ομάδα έχει πλέον νέο κινητήρα από την Honda. Αυτό ήταν και το πρώτο βάθρο της Honda μετά από πολλά χρόνια. Ωστόσο ο 2ος πιλότος της Red Bull ο Gasly δεν είχε ανάλογη επίδοση τερματίζωντας στην 11η θέση. Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον Ricciardo, που πλέον οδηγεί για την Renault. Στην προσπάθεια του για μια καλή εκκίνηση, πλήγωσε το μονοθέσιο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν η απόδοση της Ferrari. Ξεκάθαρα κατώτερες από τις Mercedes αλλά και από την Red Bull, δεν ξεκίνησαν με το καλύτερο αποτέλεσμα. Τουλάχιστον ήταν θετική η απόδοση του Leclerc, του 2ου πιλότου της ομάδας, ο οποίος στον πρώτο μόλις αγώνα με την Ferrari βρέθηκε σε θέση να πιέζει τον Vettel. Καλή η απόδοση των Renault, Haas και Alfa Romeo ενώ απογοητευτική ήταν η απόδοση της Williams.
f1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου